Loading...
ایده آل گستر ساعی تولید کننده لوازم آرایشی و بهداشتی
ورود / ثبت نام
خوش آمدید مهمان!
0
سبد خالی است

درباره گیاه گوجی بری

درباره گیاه گوجی بری
گیاه گوجی بری در طب سنتی چین باستان و همچنین در آشپزی به کار می رفته است . مواد تشکیل دهنده این گیاه عبارت اند از لیسیوم بارباروم و لیسیوم چینی که هر دو به تیره ی سولاناسیا تعلق دارند . با اینکه گوجی یک گیاه بومی چین است.

 

 

گوجی بری چیست؟ 


گیاه گوجی بری در طب سنتی چین باستان و همچنین در آشپزی به کار می رفته است .  مواد تشکیل دهنده این گیاه عبارت اند از  لیسیوم بارباروم و لیسیوم چینی که هر دو به تیره ی سولاناسیا تعلق دارند . با اینکه گوجی یک گیاه بومی چین است اما در منطق گرمسیری از جمله استرالیا ، آمریکای شمالی ، ناحیه مدیترانه ، آسیای مرکزی و جنوب غرب آسیا  نیز قابل رشد می باشد . ارتفاع این درخت به حدود سه متر می رسد . میوه های آن کوچک و در حد 2 سانتی متر و به رنگ های قرمز تیره یا نارنجی و به شکل کشیده است. میوه گوجی ممکن است تلخ و یا شیرین (با توجه به نوع آن ) باشد . از تمام قسمت های این گیاه برای مصارف دارویی استفاده می شود  ازجمله از برگ، ریشه، پوست درخت و میوه هایش.  از این گیاه می توان برای درمان  بیماری های کبدی، ناباروری، درد های شکمی، سرفه های خشک، رخوت و سردرد استفاده کرد . در قدیم از این گیاه معجونی برای افزایش طول عمر استفاده می شده است .

 گوجی بری بیش از 2 هزار سال است در طب سنتی چین مورد استفاده قرار می گیرد. گوجی بری برای اولین بار در منطقه هیمالیا کشف شد. در برخی از افسانه ها گفته شده است راهبان برای کمک به مراقبت ، سلامت ، طول عمر ، انرژی و استقامت گوجی بری را در آب خیس می کردند و می خوردند. در آسیای شرقی گوجی بری برای زندگی طولانی تر خورده می شود. این گیاه شبیه به ذغال اخته است و در چین به خواص درمانی اش معروف است. گوجی بری کم کالری ، بدون چربی و یک منبع خوب از فیبر و مواد غذایی آنتی اکسیدانی است که به مبارزه علیه بیماری ها ، تنظیم وزن و گوارش کمک می کند. گوجی باعث افزایش سطح انرژی ، عملکرد ورزشی ، کیفیت خواب ، توانایی تمرکز در فعالیت ها ، تیزهوشی ، آرامش ، احساس سلامت و کاهش استرس می شود.

 

خواص گیاه گوجی بری:

 

تاثیر فراوان بر لاغری

ضد پیری

محافظت از کبد و سم زدایی آن

بهبود بینایی

تقویت گردش خون

تقویت تمرکز ذهنی و حافظه

کمک به ثبات قند خون

داشتن پوستی سالم و شاداب

بهبود عملکرد سیستم مبارزه با سرطان

تقویت پاها

 

فواید تغذیه ای گوجی بری:

گوجی بری مربوط به خانواده سولانسه است. این خانواده دارای میوه و سبزیجاتی مثل سیب زمینی ، گوجه فرنگی ، بادمجان و فلفل است. داشتم 11 نوع اسید آمینه در بین میوه ها امری نادر است که این امر در گوجی بری اتفاق افتاده است. همچنین هر میوه ای سطوح مختلفی از آنتی اکسیدان را دارد. با خوردن این میوه مواد مغذی زیادی دریافت می شود. برای مثال گوجی بری نسبت به پرتقال 500 برابر ویتامین c بیشتری دارد.

 

 

8 خصوصیت برتر گوجی‌بری


1.    ارائه سطح بالایی از آنتی اکسیدان و مواد مغذی
گوجی‌بری مانند بسیاری از غذاهای مقوی دیگر یک منبع غنی از  آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند تا در برابر رادیکال‌های آزاد مقابله کند.گوجی‌بری نسبت به سایر میوه‌ها مقدار آنتی اکسیدان بیشتری دارد در نتیجه باعث کاهش استرس اکسیداتیو می‌شود.
یکی دیگر از مزایای فوق العاده‌ی گوجی‌بری  این است که در هربار مصرف حدود 4 گرم پروتئین و 18 نوع آمینو اسید و بیش از 20 نوع مواد معدنی مثل روی، آهن، فسفر و ریبوفلاوین (ویتامین B2) وجود دارد. گوجی‌بری نسبت به هویج، بتاکاروتن بیشتری و نسبت به سویا و اسفناج، آهن بیشتری دارد در نتیجه یک منبع مهم برای رفع فقر آهن می‌باشد. 
2.    بهبود عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با سرطان
گوجی‌بری از لحاظ داشتن سطح بالای ویتامین C و ویتامین A شبیه به بلوبری و تمشک است. این میوه‌ها  توانایی بالایی در ایمنی و جلوگیری از بیماری‌های شایع مثل سرماخوردگی یا بیماری‌های مزمنِ جدی‌تر مثل سرطان یا کاهش بازسازی سلول‌های عصبی دارند. 
در مورد آنتی اکسیدان‌های موجود در گوجی‌بری مثل کاروتنوئیدها مانند زیگزانتین و پیش سازهای ویتامین C، نسبت به سایر آنتی اکسیدان‌ها بیشتر تحقیق شده است. سطح بالای این ترکیبات در گوجی‌بری باعث مبارزه با سلول های سرطانی، مبارزه با رشد تومور، کاهش سطح سیتوکین های التهابی و زدودن سموم از بدن می‌شود.
گوجی‌بری هم چنین دارای پلی ساکارید و ترکیبات گلیکوکانژوگیت است که خاصیت ضد توموریِ سیستم ایمنی و فعالیت آنتی اکسیدانی در مغز، کبد، اندام های تناسلی و دستگاه گوارش را گسترش می‌دهد. گزارش‌ها حاکی از آن است که گوجی‌بری خواص ضد پیری دارد و  فعالیت های ضد تومور در برابر انواع مختلفی از سلول های سرطان پوست  به وسیله‌ی مهار رشد تومور و القاء آپوپتوز دارد. 
3.    سلامت پوست
 گوجی‌بری مملو از بتا کاروتن( رنگدانه موجود در گیاهان و میوه‌ها) است که به سلامت پوست و حتی مواردی نظیر درمان سرطان پوست کمک می‌کند.
در یک مطالعه توسط دانشکده علوم دامپزشکی در دانشگاه سیدنی، مشخص شد که نوشیدن 5 درصد آب گوجی‌بری منجر به فعالیت‌های آنتی اکسیدانی مثل حفاظت در برابر بیماری های پوستی و فعالیت‌های پراکسیداسیون لیپیدی در برابر آسیب اشعه‌ی UV می‌شود. دو آنتی اکسیدان شناخته شده‌ی مربوط به پوست هماکسیژناز-1 و متالوتیونین هستند.
نتایج نشان می‌دهد که نوشیدن آب گوجی‌بری باعث حفاظت در برابر رادیکال‌های آزاد خورشید می‌شود. این میوه برای افراد مستعد به سرطان پوست حفاظت پوستی فراهم می‌کند.
4.    سلامت چشم
گوجی‌بری منجر به حفاظت از چشم در برابر بیماری‌های چشمی مرتبط به افزایش سن مثل دژنراسیون ماکولا که علت اصلی نابینایی در افراد مسن است، می‌شود. این میوه یک درمان طبیعی برای دژنراسیون ماکولا است و باعث توانایی دیدن می‌شود زیرا دارای سطح بالای آنتی اکسیدان‌ها ( به خصوص زیگزانتین) است که مانع از آسیب‌های ناشی از نور UV، رادیکالهای آزاد و دیگر اشکال استرس اکسیداتیو می‌باشند. 
یک مطالعه‌ی چاپ شده در مجله‌ی بینایی سنجی و چشم انداز علوم بینایی بیان کرده که نوشیدن روزانه‌ی آب گوجی‌بری به عنوان مکمل غذایی به مدت 90 روز باعث افزایش قابل توجه زیگزانتینِ پلاسما و سطح آنتی اکسیدان‌ها می‌شود که از چشم‌ها در برابر تجمع ترکیبات اکسیداتیو که آسیب رسان به ماکولا است، حفاظت می‌کند. سایر مطالعات نشان می‌دهد که گوجی‌بری با حفاظت از شبکیه‌ی چشم منجر به سلامت چشم می‌شود بنابراین آنتی اکسیدان‌های گوجی بری یک درمان طبیعی برای گلوکوم هستند. 
5.    تثبیت قند خون
گوجی‌بری با کنترل ترشح قند خون برای افراد دیابتی بسیار مناسب است. مدارک و شواهد گویای این است که گوجی بری کاهنده‌ی میزان قند خون و باعث حساسیت انسولین برای افزایش قدرت پاسخگویی به گلوکز  است. بنابراین یکی از بهترین گزینه ها برای کسانی است که مشکل تنظیم قند خون دارند.
کاهش مصرف قند و افزایش پاسخگویی به انسولین در رشد دیابت برای بسیاری از کشورها مهم به شمار می‌رود بنابراین این میوه یک جایگزین عالی برای میان وعده و یک افزودنی مناسب برای شیرین کردن است. 
6.    سم زدایی کبد
بعضی‌ها معتقدند که گوجی‌بری از کبد محافظت می‌کند و با گیاهان سنتی مثل شیرین بیان در پاک سازی کبد موثر است. به همین دلیل در سوپ برای شیرین و دل چسب کردن غذا برای بیماران استفاده می‌شود. 
به نظر می‌رسد که بهترین ماده برای سلامت کبد و کلیه‌ها باشند و منجر به افزایش نشاط و قوت می‌شوند. این میوه هم چنین برای درمان سنگ کلیه و پاک سازی خون استفاده می‌شود.
7.    حفظ انرژی 
در یک مطالعه بیان شده که نوشیدن آب گوجی‌بری منجر به افزایش سطح انرژی و بهبود خلق و خو و دستگاه گوارش می‌شود. در یک مطالعه شرکت کنندگانی که به مدت دو هفته آب گوجی بری را نوشیده‌اند از لحاظ سطح انرژی و احساسات عمومی و بهبود دستگاه گوارش بهتر عمل کرده‌اند. می‌توانید این میوه را به عنوان میان وعده‌ی قبل از تمرین برای افزایش بنیه استفاده کنید. 
8.    افزایش باروری
چینی‌ها معتقدند که مصرف گوجی‌بری به افزایش باروری کمک می‌کند. به نظر می‌رسد که این میوه باعث افزایش تعداد اسپرم و تحرک آن‌ها می‌شود. مدارک نشان می‌دهد که گوجی بری باعث درمان ناباروری زنانی که مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان و عدم توانایی در تخمک گذاری هستند نیز می‌شود. 
همان‌طور که می‌دانید گوجی‌بری منجر به بهبود خلق و خو، کاهش استرس و التهابات می‌شود در نتیجه پزشکان روزی 15 گرم برای حفظ تعادل هورمونی توصیه می‌کنند. 
نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که این میوه از بافت بیضه در برابر آسیب‌های ناشی از در معرض آفتاب قرار گرفتن کمک می‌کند و منجر به افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز در دستگاه تناسلی، افزایش سطح هورمون جنسی و محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو DNA می‌شود. این یافته‌ها به نظریه‌ی درمان ناباروری توسط این میوه قوت می‌بخشد.

نظرات
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد
    آمار
    • تعداد کالا: 4
    • بازدید امروز: 465
    • بازدید دیروز: 5274
    • بازدید کل: 464653